Egyelőre maradnak a BMW motorok a Range Roverben

2003.10.28. 15:45

Mostanság fontosabb dolgok kötik le a mérnökök figyelmét. A Land Rover igazgatója, Matthew Taylor Tokióban elmondta, hogy egyelőre minden erejükkel az új Discovery fejlesztésén dolgoznak a cég szakemberei, a motorfejlesztők például a Jaguar AJ-V8-as motorjából kifejlesztett új nyolchengeressel vannak elfoglalva, amely az ősöreg Rover-Buick V8-ast váltja fel. A Range Rover motorjainak leváltásával csak ezután lesz idejük foglalkozni, így egy darabig még marad a vásárlás a BMW-től. "Volnának előnyei egy motorcserének, mivel hosszú távon mindenképp olcsóbb megoldás saját alkatrészekkel dolgozni. Ugyanakkor óriási befektetést kívánna a művelet, és jelenleg fontosabb dolgokra kell a pénz" - mondta Taylor. A Land Rover vezetője szerint még a jelenlegi Range Rover hétévesre tervezett modellciklusának lejárta előtt kerítenek sort a BMW motorok leváltására. Taylor szerint az a legvalószínűbb, hogy saját motorjaik a 2006-ban esedékes modellfrissítéskor kerülnek a luxusterepjáró motorházába.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.