Aktív kormányzás a Toyotától

2003.10.30. 17:20

A Toyota egy teljesen újszerű stabilitásnövelő rendszert mutatott be, amely a VDM névre hallgat, és a fékek mellett az elektronikusan vezérelt kormányművet is képes vezérelni az autó stabilitásának megtartása érdekében. Ez a gyakorlatban annyit jelent, hogy csúszáshatáron az autó a vezető beavatkozása nélkül is ellenkormányoz, hogy megelőzze az autó megpördülését és az ezzel járó esetleges tragédiát. A legtöbb eddigi rendszer a fékek működtetésével volt képes módosítani az autó mozgásállapotát és segítséget nyújtani az autó stabilitásának megőrzésében. A Toyota szerint a megoldás egyértelműen biztonságos, és a tapasztalatlan vezetőknek nagy segítséget jelenthet a balesetek elkerülésében. A rendszer szériaváltozata a Lexus GS 2005 februárjában bemutatkozó utódjában lát napvilágot.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.