Négyajtós kupé készül a VW Golfból?

2009.09.03. 18:06

Eddig csak a nagykocsik között dühöngött a kupétetős szedánok divatja, de lehet, hogy a Volkswagen egy kategóriával lejjebb is meghonosítja.

A Passat CC kistestvére persze csak a következő, hetes Golf generációval együtt érkezhet, az aktuális modellből már nem készülnek újabb karosszériaváltozatok. A pletykák szerint a Golf CC néven emlegetett modell nem egy meglevő modell helyére érkezik, hanem egy újabb, prémium-változatként kerül majd piacra, egyfajta átmenetet képezve a sportos, de szűkös Scirocco és a tágasabb, de inkább komfortra hangolt Jetta között. A típus legfontosabb piaca persze Észak-Amerika lenne, de több, mint valószínű, hogy Európában is megpróbálkoznak vele.

A hetes Golf a jelenlegi, rövid modellciklus mellett már 2012-ben megérkezhet, de a CC várhatóan csak egy-két évvel később jön, miután a három- és ötajtós bevezetésén már túlesett a gyártó.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.