Fiat 500 is van V8-as motorral

2009.11.06. 11:08

725 lóerő, egyetlen ülés, egyetlen ajtó – és kevés ellenfele akad negyed mérföldön.

Ahogy a Fiat a Chrysler kapcsán előtérbe került Észak-Amerikában, rögtön akadt valaki, aki az olasz vállalat legismertebb típusából épített valami brutálisat. A Legacy Innovations egy 1959-es Fiat 500-as karosszériája alá épített egy mini-dragstert. Ha nem nézzük a nagy lyukat a motorháztetőn, a túlméretes fényszórókat és a gigantikus hátsó kerekeket, akár egy jó állapotú gyári gépnek is tűnhet, de itt a karosszéria csak egy könnyű műanyag héj, amely felfelé nyílik, így lényegében ajtóként is működik, alatta masszív csővázkerettel, és egy 427 köbhüvelykes – majdnem 7 literes – Chevrolet V8-assal, amely 725 lóerős.

Kíváncsiak lennénk rá, hogy mit tudhat a mini-dragster, de egyelőre valószínűleg a készítői sem tudják: most még csupán kiállítási tárgy a Las Vegas-i SEMA Show-n, bár csodálkoznánk, ha nem tenné meg a szabvány negyed mérföldes gyorsulási versenytávot bőven 10 másodpercen belül.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.