Az új Astra ára

2009.11.25. 10:01

Már itthon is megrendelhető az Opel új modellje, persze rögtön némi árkedvezménnyel. Az Astra azonban így sem olcsó, igaz, nem is teljesen fapados.

Az alapkivitelért 1,4 literes, 100 lóerős benzinmotorral és Essentia felszereltséggel 4,34 millió forintot kérnek, 300 ezer forinttal kevesebbet, mint a listaár. Ez nem kevés, főleg ha azt nézzük, hogy a kategória jobb ajánlatai 3,5 millió forint körül kezdődnek. Itt nem is az extramentes, szuperakciós beetető kivitelről van szó – az árérzékenyebb vásárlók számára később nyilván lesz Classic III csontvázig pusztítva. Az új Astrát azonban már alapáron is ESP-vel, oldal- és függönylégzsákokkal, légkondicionálóval, mindenfelé állítható kormányoszloppal, elektromos ablakemelőkkel és központi zárral és gyári rádióval kínálják, azaz nagyjából úgy, ahogy a legtöbb vásárló szereti.

Aki nem 1,4 literes motort választ, az a jóval magasabb árból egy picit nagyobb, 400 ezres kedvezményt kap, így az 1,6-os kivitel például 4,72 millió forintba fog kerülni, legalábbis eleinte. Az Opel magyarországi igazgatója némi kincstári optimizmussal azt mondta, hogy a piac túl van a mélyponton, így jövőre már lassú emelkedést várnak az eladásokban. Európában eddig jól alakultak a megrendelések, mintegy 35 ezer megrendelés érkezett, de ilyenkor még nehéz megjósolni, hogy az újdonság varázsának elmúltával maradnak-e az erős európai eladások, vagy sem.