Sportkupé lesz a háromajtós Astrából

2010.01.08. 10:01

Az Opelnél változtatnak az évtizedek óta tiszteletben tartott recepten: az Astrából csak ötajtós készül, a háromajtós változat helyett pedig a VW Sciroccóhoz hasonló sportos kupét mutatnak be 2011 közepén.

astracoupe

Az információ az Opel marketing-igazgatójától, Michael Klaustól származik, aki így indokolta, hogy a háromajtós kivitelről nem hallani semmit. Nem az Opel az első gyártó, amely feladta a háromajtós kompakt kifejlesztését: korábban így tett a Fiat is a Bravo kapcsán, és valószínűleg nem is veszített vele igazán sokat. A kategóriában messze az ötajtósok és a kombik a legnépszerűbbek, és egyre inkább úgy tűnik, hogy a megfizethető árú kupék iránt is nő a kereslet, miközben a kisebb teljesítményű háromajtós kompaktokból egyre kevesebb fogy.

Úgy tudjuk, a Manta-Calibra vonalat igyekszik feltámasztani az Opel az új modellel, amelybe nem is kerülnek gyenge motorok. Az alapkivitelekbe is 1,4 literes, 140 lóerős benzines négyhengeres, illetve hasonló teljesítményű dízel kerül majd, a csúcsváltozatba pedig legalább 270 lóerős kétliteres turbómotort építenek, amellyel túllicitálhatják a VW Scirocco R típust.