Corsa Color Race: színes ősök nyomában

2010.01.19. 07:09

Az Opel egy régi ötletet elevenített fel a legújabb Corsa-változattal: látványos ruhába öltöztette legnépszerűbb kisautóját, mintha vérbeli versenygép lenne – pedig nem az.

A mintát az 1960-as években kínált Rallye Kadett B Sprint szolgáltatta: az apró, ferdehátú kétajtós sárga-fekete fényezésével és utólag felszerelt ködlámpáival valóban nem állt távol a kor éles raliautóitól, annak ellenére, hogy alig különbözött az utcai Kadettektől. A Corsa persze csak a színeket örökölte, egyébként szokvány utcai autó: 87 vagy 100 lóerős 1,4 literes benzines, illetve 130 lóerős 1,7 literes turbódízel motorral kínálják. A 17 hüvelykes fekete felnik, valamint a fekete betétes, kockás motorháztető és tető igazán látványossá teszi, különösen a képen látható sárga alapszínben. Lesz még vörös és fehér kivitel is, kinek-kinek ízlése szerint, és az alapszín az autó belsejében is több helyen megjelenik, például a kárpitok cérnáján vagy a szellőzőrostélyok keretein.

A Color Race változatok persze meglehetősen drágák: az alapáruk 15 560 euró, vagyis átszámítva valamivel több, mint 4 millió forintba kerülnek, és ezért a pénzért csupán az átlagosnál csicsásabb fényezést kínálják.