Kiszivárogtak az Audi RS5 fotói

2010.02.22. 11:29

Az Audi elkészült a BMW M3-as közvetlen ellenfelével: a nagyszerű RS4 utódja már az A5 kupé karosszériájába költözött át.

Egyelőre csak a fotókat láthatjuk. A gyors Audiknál már megszokott stíluselemeket használták a tervezők. A nagyméretű hűtőrács mellett alul, kétoldalt nagy extra légbeömlőkkel, alul visszafogott légterelőkkel, a csomagtartófedélen egész apró spoilerrel, a hátsó lökhárítóban viszont gigantikus diffúzorral vadították meg az A5 karosszériáját. Belül sportülésekkel, sok bőr kárpitozással és némi fém díszítéssel különböztetik meg az RS5-öst a gyengébb változatoktól.

A műszaki adatok még váratnak magukra, így legfeljebb tippelni tudunk, hogy az Audi melyik sportmotorját építik a kupéba. A 400 lóerő feletti tartományban több lehetőség is van: a 3 literes, kompresszoros V6-os is feltekerhető a szükséges teljesítményszintre, de ott az RS4 bevált V8-asa vagy akár az 5,2 literes V10-es az R8-ból. Ezek bármelyikével kőkemény utcai sportgéppé válhat az RS5-ös, amellyel akár a Porsche 911 GT3 vagy a BMW M3-as is megszorongatható.

Az RS5 premierjét Genfben tartják március elején, de úgy hallani, a forgalmazás is megindul még a nyár folyamán, valamikor július környékén.