Abarth 500 és lobogó haj

2010.02.25. 05:30

A legjobb pillanatban készült el a Fiat kisautó legerősebb változata: most indul a vezérhangya az autóbolondoknál, hogy mit kéne venni a következő szezonra. Épp ezért a tavaly leleplezett vászontetős Fiat 500-as most számíthat nagyobb sikerre, és nyilván többeknek megtetszik majd a mérges Abarth kivitel.

Az Abarth 500C, amelyet a Genfi Autószalonon lepleznek le, lényegében csak egy újabb variáció a már meglevő elemekből: a 135 lóerős, 1,4 literes turbómotorral ugyanúgy találkozhattunk már, mint a nyitott 500-as karosszériával, de az új modellváltozat nagyon meggyőzően adja elő magát. A karosszéria kétszínű fényezése és a fehérre fényezett, kifejezetten szokatlan mintázatú felnik talán még komolyabbnak mutatják, mint amilyen valójában. A Fiat egyelőre adós a műszaki adatokkal, de valószínű, hogy a tetejétől megszabadított karosszéria nem annyival nehezebb, vagy kevésbé merev, hogy számottevően rontsa az autó dinamikáját.

Ha minden igaz, az 500C leggyorsabb változata már néhány héttel a genfi premier után már elérhető lesz, így a Fiat kihasználhatja vele a teljes idei kabriószezont.