Zuglóiak rettegjetek!

2010.05.08. 23:33

Feltúrták a Nagy Lajos király útját.

Szombaton kezdték a Nagy Lajos király útjának felújítását az Egressy és Mogyoródi út közötti szakaszon a főváros XIV. kerületében, emiatt az autók és a buszok forgalmi rendje is megváltozik - tájékoztatta a Főpolgármesteri Hivatal pénteken az MTI-t.

A Nagy Lajos király útja a Mogyoródi út felől az Egressy út irányába egy irányban lesz járható. Az ellentétes irányba haladó forgalmat a párhuzamos utcákba terelik, főleg a Róna és a Vezér utcát vehetik igénybe az autósok. A buszok eltereléséhez a BKV ideiglenes megállókat alakít ki, melyeket táblákkal jelöl. A felújítások ideje alatt az összes érintett útszakaszon 30 km/h-val közlekedhetnek az autósok, a területen pedig nem parkolhatnak.
A hivatal közleménye szerint a felújított útszakasz forgalomba helyezésének várható időpontja június elseje.
A munkák során a szakemberek teljes pályaszerkezet-átépítést végeznek, elbontják a kockaköveket, és helyette teljes aszfalt pályaszerkezetet alakítanak ki. Újjáépítik a szegélyeket és az érintett járdaszakaszt, emellett akadálymentesítik a kereszteződéseket.
Az érintett vonalon található buszmegállókat megerősített szerkezettel építik át.
A Fővárosi Önkormányzat idei útfelújítási programja szerdán kezdődött el három helyszínen. Ennek folytatásaként indul el Zugló egyik legforgalmasabb útvonalának, a Nagy Lajos király útjának felújítása, melynek költsége nagyjából nyolcvanmillió forint.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.