Új arcuk lesz a Toyotáknak

2010.07.25. 07:56

A Toyota európai vezetője, Didier Leroy jelentette be, hogy hamarosan átrajzolják az összes Toyota modell orrát. Az egységes dizájnt erőlteti mostanában a VW-től a Mitsubishiig mindenki – színesebb nem lett ettől az utcakép.

Persze a Toyotának szüksége is van rá, hogy frissnek tűnő modellekkel rukkoljon elő: az elmúlt években a gázpedáloktól a szeleprugókig nem egy visszahívási akcióval rombolták le a hosszú évek alatt felépített megbízható hírnevüket. Az új hűtőrács-fényszóró kombó, amit rá fognak pakolni minden egyes modellre, emocionálisabb lesz, ígérik a japánok, amivel lényegében elfogadják a Toyoták jellegtelenségéről sokszor megfogalmazott kritikát.

Európát fogják fejlesztéseik központjába állítani ezentúl, nyilatkozta továbbá Leroy, mert amit nálunk el lehet adni, az máshol is sikerre számíthat. Kontinensünk vásárlói a legigényesebbek az egész világon, ezért azok a járművek, amik az itteni elvárásoknak megfelelnek, Amerikában például átlagon felülinek számítanak. Kisebb változtatásokkal azért hozzáigazítják az egyes piacokhoz a modelleket, például több krómmal pakolják meg majd a Kínába szánt autókat. Kíváncsian várjuk, mikor jelenik meg az első emocionális Toyota.