Mitsubishi Colt, magyar tervezőtől

2011.01.06. 16:33

A Concept CS egyelőre csak egy elképzelés, de annak egész látványos. A tervező neve: Farkas Gábor.

A virtuális tanulmány a korábbi Coltok karakterét ötvözi az aktuális Mitsubishik formai részleteivel. Az arányok az 1992 és 96 között gyártott CA generációt idézik, de Gábor saját bevallása szerint a 88 és 92 közt gyártott C50 generációból is átvett néhány ötletet, különösen az orr-rész megrajzolásakor. A belső tér ugyanakkor nagyrészt az ASX szabadidő-autóéhoz hasonlít. A végeredmény finoman emlékeztet a Ford Fiestára is, bár annál is jóval dinamikusabb karakterű.

Kevéssé valószínű, hogy a Mitsubishi Colt következő generációja ennyire sportos típus lesz, bár nincs okunk kételkedni benne, hogy ha mégis ebbe az irányba fejlesztenének a japánok, számos rajongót szereznének a márka számára. Sokkal inkább úgy véljük, hogy a jelenlegi, inkább praktikus mint dinamikus Colt koncepcióját viszi tovább, remélhetőleg valamivel ügyesebb formatervvel.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.