Az Audi lemásolja a BMW X6-ost?

2011.03.21. 17:20

Talán a legértelmetlenebb luxusautó manapság a BMW kupé-SUV öszvére, mégis megtalálta a célközönségét. Éves szinten bő 40 ezer példányt tudnak eladni belőle, ekkora közönségért pedig már az Audi is lehajolhat.

q6pv

Biztosat persze még senki sem tud, leginkább az Audi vezérigazgatójának egy kijelentéséből indult el a pletyka. „El tudunk képzelni egy modellt, amely a Q5 és a Q7 közé illeszkedik, kupéformájú és négykerék-hajtású” – mondta Rupert Stadler, ami elég jó leírása az X6-os Audi-megfelelőjének. Nyilván nem tévedünk nagyot, ha feltételezzük, hogy az autó a Q6 nevet viseli majd, és a már meglevő Audik stílusjegyeit viseli majd – már ha egyáltalán elkészül. Egyelőre persze nincs meg a döntés, az Audi nyilván vizsgálja, hogy milyen esélyekkel indulna az X6-os ellen, és ha két típus küzdene ugyanazért a piacért, maradna-e elegendő vásárló, aki a Q6-ost választaná.

Volt, aki úgy kommentálta a pletykát, hogy az Audi ismét a BMW bevált ötleteit másolja, ami nem is áll messze a valóságtól – ha a Mini sikere után bevetett A1-est nézzük, nem ez lenne az első alkalom.