A legeslegújabb M3-as BMW

2011.04.02. 17:40

Nem csak egy meglepetéssel készült a BMW M GmbH április elsejére: a pick-up után pár percre megmutattak egy diplomatakék M3-as limuzint is, de sokat nem árultak el róla.

Tanulmányautónak titulálják még, pedig valójában kész autónak tűnik a legújabb M3-as. Talán túlzás is újnak nevezni, hiszen az M3-as limuzint régóta ismerjük, inkább az a gyanúnk, hogy egy korlátozott darabszámú búcsúkiadásról van szó, mivel hamarosan érkezik a következő 3-as.

A nagy titkolózásban annyi indiszkréciót engedett csak meg magának Kay Segler, az M GmbH leköszönő vezetője, hogy az új, sötét M3-as teljesítménye valahol a szériagép és a GTS között van. Ez azt jelenti, hogy 430-440 lóerőre számíthatunk a jól ismert szívó V8-astól, amely könnyen lehet, hogy az utolsó turbó nélküli M-es motor lesz.

A GTS-től örökölt fekete kerekek és vesék mellett egy nem túl feltűnő toldatot biggyesztettek az első szoknya aljára, ezenkívül talán csak egy minimális ültetés különbözteti meg látványra a széria M3-astól. A tökfeketére sötétített ablakok persze még takarhatnak valami látványelemet a beltérben, de fontosabb ennél, hogy a nevenincs tanulmányautó súlycsökkentésére is erősen ráfeküdtek a mérnökök, állította Segler.

Könnyen lehet, hogy a pillanatok alatt elkapkodott, sokak által istenített GTS-hez hasonlóan lecsupaszították a négyajtós M3-ast, esetleg kapott néhány szénszálas karosszériaelemet, de az sem kizárt, hogy a nyers narancssárga gép futóművét is átvették.

A hivatalos bemutatót a nürburgringi 24 órás versennyel egy időben megrendezett M Fesztiválon tartják, addig csak találgathatunk, pontosan mit sütöttek ki megint a garchingi srácok. Rossz nem lehet, az biztos.