Diszkont páncélautó a Volkswagentől

2011.04.18. 11:02

Fura vadhajtásai vannak a világban dúló fegyveres konfliktusoknak: az egyik ilyen a páncélozott járművek reneszánsza egyes országokban. Ilyen például Mexikó, ahol mostanság véres drogháború folyik – az ország egyes részein az utcára kimenni is életveszélyes.

bora-protect

A jó kereskedő persze meglátja a lehetőséget a bajok mögött, és úgy tűnik, a Volkswagen helyi részlegénél akadnak ügyes kufárok: azonnal meglátták a megnyíló piaci rést. Ráadásul a vállalat egyik gyára is Mexikóban működik, így nem volt nagy fáradság az egyik olcsóbb modellből elérhető árú páncélozott autót terveztetni. A választás a kifutó Jettára esett, amelyet Bora néven tovább forgalmaznak az országban: ebből készül a Protect verzió, amely ugyan így is egy kisebb vagyonba kerül, de még mindig olcsóbb, mint bármelyik páncélozott nagykocsi. A kompakt szedán golyóálló üveggel és ajtóbetétekkel és defekttűrő gumikkal készül, és a kétliteres VW turbómotor 200 lóerős változata hajtja, hatfokozatú DSG váltón keresztül.

Az átlagon felül védett átlagautó ára 70 ezer amerikai dollár, azaz átszámítva mintegy 13 millió forint, de így is nagy az érdeklődés, hiszen ennyiért legfeljebb használt páncélozott személyautót lehetne kapni.