Jön az új Opel Calibra

2011.05.04. 13:51

Egy holland lap értesülései szerint az Opelnél valóban szerepel a tervekben egy kétajtós, nagyméretű modell elkészítése. A típust ugyan Calibraként emlegetik, de messze nem lesz olyan könnyen elérhető, mint tuning-legenda elődje volt.

Sokféle pletykát hallottunk már a lehetséges rüsselsheimi sportkocsikról, de ezekből eddig nemigen valósult meg semmi, hacsak a nemrég bemutatott Astra Coupét nem tekintjük sportautónak, ami azért költői túlzás lenne. Egyesek azt feltételezték, hogy hátsókerék-hajtású, kisszériás modell érkezik, amely egy kicsit helyre rázhatná az Opel arculatát. A legújabb információk azonban egy jóval földhözragadtabb, és persze olcsóbban megvalósítható koncepcióról szólnak: lényegében az Insignia kupé változatáról. Ezt pedig még akkor is inkább csak gyors túrakocsinak hívnánk, ha sokkal könnyebb lenne, mint a szedán. Ha lesz OPC változat összkerék-hajtással és turbós, 325 lovas V6-ossal, az persze biztosan fürgén megy majd, de legfeljebb azon a szinten, mint egy Audi S5-ös.

Két év persze nem nagy idő, ha autófejlesztésről van szó, így nemigen várhatunk gyökeres műszaki változtatásokat – a Calibrától legfeljebb rövidebb tengelytávot és némi fogyást várhatunk. Ha igazak a pletykák, a stílus viszonylag szorosan követi majd az Insigniáét, azaz valami olyasmit várhatunk, mint az egykori GTC tanulmány.