Képen a legcélszerűbb VW kisautó

2012.01.20. 08:42

A Volkswagen harmadszor fut neki, hogy sikeres városi kisautót készítsen. Eddig nem jött össze, de az Up!-nak van még egy ütőkártyája.

Ahogy a kisautók mérete közelíti a hétköznapokban használhatót, úgy lesz egyre erősebb az elvárás, hogy célszerű, ötajtós kivitel is készüljön belőlük. A Volkswagennél is tisztában vannak ezzel, hisz az Up! helykínálatban közel azt nyújtja, mint egy második generációs Polo – hiba volna potenciális vásárlókat elriasztani azzal, hogy oldalanként csak egy-egy túlméretezett ajtóval kínálják, amely még így is kínná teszi a hátsó üléseken való utazást. Az ötajtós kivitelt egyelőre persze még nem mutatták be, de az európai védjegy-hivatal jóvoltából többé nem titok, hogy hogy fog kinézni.

A formatervre nincs jó hatással a két plusz ajtó: a hátsó oldalablakok alsó sarkainak jellegzetes törése itt nincs meg, és mivel más karakteres vonása alig van az Up!-nak, a végeredmény egyértelműen unalmasabb, mint a háromajtós esetében. A kiszivárgott vázlaton ugyanakkor az emelt hasmagasságú Cross változat látható, fényezetlen fekete műanyag sárvédő-szélesítésekkel és feltűnő tetősínekkel, ami összességében jót tett a kis VW fellépésének.

A Cross Up! valószínűleg csak ősszel érkezik, viszont az ötajtós kivitelt talán már tavasszal, Genfben láthatjuk, jó eséllyel a Skoda és Seat jelvényes változatokkal együtt.