Mérföldkő a Toyota hibrideinél

2012.01.28. 13:18

Tizenkét évvel az után, hogy a Toyota megkezdte hibridei terjesztését az európai piacon, büszkén közölték, hogy nem rég eladták a 400 000. hibridjüket a kontinensen.

A 400 000. Európába szállított hibrid Toyota megrendelője egy belga informatikai tanácsadó iroda volt, amely egy húsz darabos flottát rendelt az Auris Hibridből.

„Nagyon büszkék vagyunk arra, hogy 400 ezer hibridünk van Európában, az pedig külön öröm, hogy ezt a mérföldkövet Belgiumban értük el, ott, ahol erősen jelen vagyunk, első sorban a kutatás-fejlesztés-területén„ – reagált a sikerre Michael Gardel, a Toyota Motor Europe környezetvédelmi ügyekkel foglalkozó részlegének alelnöke.

A Toyota 2000-ben kezdte terjeszteni hibridjeit az európai piacon. Azóta három generációt adtak ki a Priusból, és 2010-ben megjelent az Auris hibridváltozata is.

A 400 000-es értékesítés elérését üdvözölte a gyár, ugyanakkor hozzátette: az Egyesült Államokban egyedül a tavalyi évben 150 000 hibridjük kelt el.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.