Opel Cascada? Az meg mi?

2012.09.05. 15:42

Az Opelnél nagyon belejöttek a névadásba. Van már Adam nevű kisautójuk és Mokka nevű mini-SUV-juk, és most egy újabb ismeretlen név tűnik fel: a Cascada.

Nem kell újabb nagy meglepetéstől tartani: az Opel csupán az Astra alapú kabriónak adott új nevet. Eddig a prózai Astra Cabrio nevet használták, mostantól pedig Cascada lesz a neve – hátha így könnyebb lesz elcsábítani néhány potenciális VW Eos vásárlót. A Cascadával az Opel visszatér a klasszikus vászontetőhöz, viszont szokásához híven elegáns, nyúlánk karosszéruát tervezett a nyitott Astrának. A 4,7 méteres autónak szedán-csomagtere van, így a tető kinyitásával sem telik meg a teljes csomagtér, a tető pedig akár 50 km/h-ig nyitható és csukható.

Úgy tudjuk, a Cascada műszaki szempontból nemigen különbözik a többi Astrától, bár valószínű, hogy csak az erősebb dízel- és benzinmotorokkal forgalmazzák majd – 100-120 lóerőnél gyengébb kivitel nemigen várható. Az új Opel kabriót már a Párizsi Autószalonon kiállítják, de a forgalmazás beindítása csak a jövő év elejére várható.