A Fiat szorosabbra fűzné kapcsolatát a Suzukival

2012.10.14. 18:10

Szorosabbra fűzné kapcsolatát egymással a Fiat és a Suzuki. A két vállalat együttműködése nem példa nélküli, hiszen az olaszok Sedici néven saját logójukkal is árulják a Suzuki SX4-et, míg a japán gyártó dízelmotorokat vásárol a Fiattól.

Arról egyelőre nem szólnak a hírek, hogy pontosan milyen közös tervei lehetnek a két márkának, de Sergio Marchionne, a Fiat-csoport ügyvezetője úgy véli, mindkét fél számára előnyös lenne az összefogás. A legfontosabb cél a költségcsökkentés lehet.

A Fiat ugyanakkor a Volkswagen orra alá is borsot törhet, ha segít a Suzukinak kilépni a német konszern kötelékéből. A Volkswagennek 19,9 százalékos tulajdonjoga van a Suzukiban, de a japánok menekülnének a kapcsolatból.

A helyzetet még érdekesebbé teheti, hogy a Volkswagen régóta fontolgatja az Alfa Romeo megvásárlását, a Fiat viszont ragaszkodik tulajdonához.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.