A Volkswagen megvenné az Alfát

2010.08.24. 13:19

A németek előtt már csak egy akadály áll: a Fiat egyelőre nem akarja eladni a márkát, annak ellenére, hogy hosszú ideje nem hozza az elvárt eladási szintet.

Hónapok óta fel-fel bukkan a pletyka, hogy a Volkswagen megveszi az Alfa Romeót, és most felbukkant a cáfolat is. Ahogy a VW részéről is csak kiszivárogtatott információk érkeztek, a Fiat egyik vezetője is név nélkül nyilatkozott: „Nem áll szándékunkban eladni az Alfát. Továbbra is szeretnénk teljes értékű prémiummárkává fejleszteni”. Ez persze nem jó hír a Volkswagennek, ahol állítólag a vezetés több tagja szívesen lecserélné a Seatot az Alfa Romeóra, miután a spanyol márka arculatát hiába próbálták sportosra, fiatalosra szabni.

Ha úgy tetszik, a Volkswagen lemaradt a lehetőségről. Talán a válság elején még elfogadott volna egy ilyen ajánlatot a Fiat, de a Chryslerrel való egyesüléssel annyival megnőtt a cég piaca, hogy most joggal reménykedik az Alfa fellendülésében, elsősorban az észak-amerikai piacban rejlő lehetőségek ismeretében.