Tévedtünk, nem Brennero lesz az új Alfa, de most már tényleg megvan a név

2023.12.15. 10:52

Úgy néz ki, tévúton járt a sajtó, amikor azt gondoltuk, hogy a következő kis Alfa Romeo neve Brennero lesz. Az egész sajtóval együtt mi is félreértettük az olasz márka X-re kirakott bejegyzését, ám most sokkal konkrétabbak voltak. Egy rövid videót hoztak össze, amelynek végén egyértelműen kiderül a következő Alfa Romeo neve: Milano.

Az olasz gyártó egyébként nem most használja először ezt a nevet. Még a sokak szerint utolsó igazi Alfának hívott 75 észak-amerikai piacra gyártott változatát hívták Milanónak. Ám most nem egy klasszikus D-szegmensbe tartozó szedánt, hanem egy B-szegmensben tartozó városi crossovert neveztek így el. Sőt, a kategóriáját is úgy határozták meg, hogy sport urban vehicle, tehát egy sportos városi autó.

Egyelőre elég keveset tudni, hogy pontosan mit takar a sportosság, mert a legtöbb pletyka szerint az autó a Stellantis csoport kisautóknak szánt platformjára kerül. Így alapjaiban osztozni fog a Jeep Avengerrel és országon belül a Fiat 600-zal. Ha ez igaz, akkor az új Alfa Romeo első- és összkerékhajtással lesz elérhető egy háromhengeres belsőégésű motorral, vagy tisztán elektromos formában.

Utóbbi esetén egy 54 kWh-s akkumulátorra lehet számítani - aminek nettó kapacitása 51 kWh. Ez egy 154 lóerős és 260 Nm nyomatékot tudó villanymotort lát majd el árammal a becslések szerint 400 kilométeren keresztül. Ezek a számok arra a kivitelre vonatkoznak, ami csak elöl hajt, az összkerekesről egyelőre nincs hír. A videó alatt található szöveg alapján várhatóan 2024 áprilisában láthatjuk majd először teljes egészében az új Alfa Romeo Milanót.

Forrás: Autoevolution