Hétszáz lovas dízel-hibrid jöhet az Auditól

2012.11.24. 09:50

Brutális erejű dízel-hibrid elkészítését fontolgatja az Audi – a szupersportautót az R8 fölé, a modellpaletta csúcsára pozícionálnák. Az Audi fejlesztési igazgatója, Wolfgang Dürheimer szerint a meggyőző teljesítmény és az alacsony fogyasztás a vásárlókat is meggyőzheti.

Dürheimert az Audi idei Le Mans-i sikere ihlette meg – a márka ugyanis tizenegyedszer diadalmaskodott a 24 órás versenyen -, ezután kezdett gondolkodni azon, hogyan lehetne átültetni a versenytechnikát egy utcai autóba.

Bár a pontos részletek még nem ismertek, de az Audi vadállata akár a Volkswagen – jelenleg is fejlesztés alatt álló – MSB platformjára is épülhet, mely az MQB-hez hasonlóan egységes padlólemezt jelent, csak éppen ezt nagy teljesítményű presztízsautóknál alkalmazzák majd.

A dízel-hibrid teljesítménye várhatóan 700 lóerő körüli lesz, csúcsnyomatéka pedig legalább 1000 nwetonméter. Ezzel a sportkocsi 3 másodperc alatt éri el a 100 km/h-t, végsebessége 320 km/h feletti is lehet.

Az Audi új zászlóshajója 2017 előtt szinte biztosan nem mutatkozik be, de érkezése után a Ferrari Enzo utódja és a McLaren P1-ese ellen szállhat ringbe.