A Mazda új hobbiterepjárót tervez

2012.12.08. 07:03

A Mazda legnagyobb problémája, hogy nem ad el elég autót, a CX-3 azonban javíthat a helyzeten. Az új modell a Mazda 2-es alapjaira épül, így viszonylag elérhető áron gyárthatják – így éves szinten akár több százezer példány eladására is van remény.

Az ötlet nem valami eredeti, hisz manapság boldog-boldogtalan ilyen kis szabadidő-autókat mutat be, de a Mazdának most nincs más választása, mint sodródni a divatáramlatokkal. Növelniük kell a forgalmat és a nyereséget, amire egy ilyen felkapott kategória kiváló alkalom. Ha igazak a hírek, a kis SUV-k mezőnyében is az apróbbak közé tartozik majd a CX-3, alig lesz hosszabb vagy szélesebb a Mazda 2-esnél. A motorválaszték a hírek szerint 1,3 literes benzinmotort és 1,6 literes dízelt is tartalmaz majd, az autó tömege pedig 1100 kilogramm alatt marad.

Bár a CX-3 külsőre eltér majd a Mazda 2-estől, a padlólemezt nemigen szabják át – így nem is készülhet összkerék-hajtású kivitel, hisz a japánok kisautó-platformja erre nem ad lehetőséget. Cserébe a belső tér használhatóságát igyekeznek átlagon felülivé tenni, sokféleképp variálható ülésrendszerrel.

Úgy hallani, a fejlesztés már jó ideje folyik. Erre utal, hogy a bemutatót 2014 elejére tervezik.