2013.01.12. 06:43

A Volkswagen egyelőre az út elején jár az amerikai Passattal – eddig elsősorban a hétköznapi változatok népszerűsítésével voltak elfoglalva. Most azonban összeállítottak egy sportos – vagy legalábbis annak tűnő – változatot. Egyelőre csak tanulmányként mutatják be, hogy megszondázzák, mit szól hozzá a közönség.

A lóerő-hajhászást nem vitték túlzásba: a fronthajtású modell orrába egy 1,8 literes turbómotort építettek, amely ugyan 250 lóerős, de ezzel az autó legfeljebb átlagosan erőteljes, legalábbis amerikai mércével. A 19 hüvelykes felnik és az alacsony profilú gumik – ahogy az autó egész kiállása is – azonban azt sugallják, hogy ezzel kanyarodni is lehet. Sok más új részlet nincs is az autón, eltekintve a lámpák belső kialakításától, amelyekben jóval több LED kapott helyet mint a kereskedésekben kapható nagy Passatokéban.

Az összhatás sokkal inkább olyan, mintha az amerikai Passatot megpróbálták volna közelebb hozni az európai változathoz, és megnézni, mit szól ehhez az amerikai közönség. Nyilván a reakcióktól függ, hogy lesz-e folytatás, vagy inkább lemondanak a sportosabb, gazdagabban felszerelt változatokról Észak-Amerikában.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.