Mégsem elég tökös a Subaru

2013.04.17. 16:51

Az már egyértelmű, hogy a Subarunál tudják, mit kellene tenniük, hogy az egész világ elolvadjon a következő Impreza csúcsmodell láttán, de úgy néz ki, mégsem abba az irányba lépnek. A legújabb kémfotók legalábbis erre utalnak.

A képeken a legújabb Impreza látható, méghozzá a magas hátsó szárny, az alacsony profilú gumiabroncsok és a motorháztető légbeömlője alapján úgy néz ki, épp egy gyors változat. Csakhogy nyoma sincs annak a drámai arányú karosszériának, amit a WRX tanulmány viselt. Úgy néz ki, a következő gyors Subaru is csak egy lesz az esetlen arányú, brutálisan erős motor nélkül szinte eladhatatlan japán szedánok közül, amilyen az Impreza első két generációja volt. És 400 lóerővel is csak azok veszik majd meg, akiknek nem a forma számít. Pedig a tanulmányt látva azt gondoltuk, a Subaru végre hajlandó elszakadni ettől a földhözragadt megközelítéstől, és készít végre egy olyan típust, amely a formájával is mágnesként vonzza majd a vásárlókat.

Egyelőre úgy néz ki, nem így lesz. Bár pontosan nem tudni, hogy az új WRX mikor érkezik, a kémfotók láttán egyáltalán nem látjuk valószínűnek, hogy a nyers teljesítményen kívül más újdonságot is hozna. Aki pedig abban reménykedne, hogy az Imprezából egyszercsak olyan dögös vadállat lesz, amilyen a nemrégiben bemutatott tanulmány volt, néhány évet még reménykedhet és várakozhat, míg kiderül, hogy a Subaru valóban elindul-e egy izgalmasabb, mozgalmasabb formatervezési irányba.