Egyre mérgesebb a Tehén

2013.04.29. 15:54

Bár Európában rég nem kapható, a Toyota 4Runner Észak-Amerikában még mindig elérhető, sőt, a napokban a Stagecoach Music Festivalon bemutatták a legújabb változatot. Kívülről még marconább lett az alvázas gép, viszont a fogyasztását sikerült tovább faragni.

A Toyotára errefelé nem jellemzőek a karakteres formák, az észak-amerikai modellek tervezésekor azonban jóval bátrabbak a japánok. A 4Runner átdolgozásakor legalábbis hatalmas első légbeömlőt készítettek, morcos tekintetű fényszórókkal. Az amúgy is szögletes vonalú autó így még agresszívabb jelenség, mint korábban volt. Az óriási terepgumikon gördülő szabadidő-autó elsősorban persze továbbra sem terepjáró, legalábbis erre utal, hogy létezik belőle hétszemélyes változat, és tisztán hátsókerék-hajtással is forgalmazzák. Persze akinek kell, rendelhet hozzá kapcsolható, vagy akár állandó összkerék-hajtást is.

Az autót Észak-Amerikában csak 4 literes V6-os benzinmotorral forgalmazzák. A 270 lóerős gép az ötsebességes hagyományos automata váltóval, különösen ilyen hatalmas karosszériát hordozva nem ígér különosebben jó fogyasztást, de a gyáriak szerint városban megelégszik 13,8 liter benzinnel 100 km-en, országúton pedig 10,7 literes fogyasztást produkál, ami egy ekkora autótól nem rossz eredmény.