Hivatalos: jön az Alfa SUV-ja

2013.05.07. 16:03

Immár hivatalos: hamarosan egy SUV-val bővül az Alfa kínálata. A Fiat globális terjeszkedési szándékában fontos szerepet kaphat az apróság, amely leghamarabb 2015 végén érkezhet.

Az Alfa Romeo még 2003-ban mutatta be a Kamal nevű tanulmányt, azonban az arra épülő, ígért szériaautót sosem láttuk. Öt évvel később újra jött egy szabadidőautós mézesmadzag, azonban csak úgy, mint a Kamalból, abból sem lett semmi. Érthető, hogy amikor a közelmúltban újra az Alfa és a SUV összefüggést hallottuk, hitetlenkedve álltunk a hírhez.

Most némileg eltűnt a bizonytalanság, miután Damien Dally, a brit Alfa Romeo ügyvezetője kijelentette: minden bizonnyal kijövünk egy SUV-val a következő két-három évben. A szándék tehát hivatalossá lett, és ismerve a Fiat globális terjeszkedési szándékait, épp itt az ideje, hogy bevegyék magukat ebbe a szegmensbe.

A Fiat és a Chrysler rokonságából fakadóan a várt SUV valószínűleg a Jeep Cherokee alapjaira épül majd, és az összkerékhajtás mellett, fronthajtással is kérhető lesz.