Kémfotókon a BMW új márkájának első autója

2013.06.04. 09:56

Kémfotók szerint megvan a Zinoro (kínaiul Zhi Nou), a BMW és a kínai Brilliance vegyesvállalatának első szülötte. A képek alapján, valamint az eddigi hírek ismeretében elmondható, hogy Kína kap egy saját, tisztán elektromos X1-est.

Kicsit mindig összeszorul a szívünk, amikor kínai autógyárak minőségtelenül klónoznak az európai vagy amerikai sikermodelleket. A probléma ezzel, hogy sokszor engedély nélkül teszik, amiért aztán vagy felelnek, vagy nem. A világ nagy autógyártói ettől függetlenül bármit megtesznek, hogy jelen legyenek az ország piacán, és a szigorú korlátozások miatt hajlandóak helyi gyártókkal közösködni. A Nissan például Vencia, míg a Mercedes Denza néven van ezzel a módszerrel Kínában. A BMW a kétes hírű Brilliance-szal már egy évtizede szoros viszonyt ápol, nemrég azonban megszületett kapcsolatukból a Zinoro.

A Zinoro korábban hangoztatta, hogy tisztán elektromos autókkal készül a kínai piacra, és utaltak rá, hogy az első ilyen termékük egy SUV lesz.

Egy angol nyelvű autós portál szerezte meg valamiképp ezeket a tesztfotókat, amelyeken egy jól álcázott X1-es BMW-t látni – a hűtőrács és a lökhárító kivételével lényegében a bajor crossover formái bújnak a matricák alatt. A képeken szereplő autóról több mint valószínű, hogy ez lesz a Zinoro első elektromos autója. A technikai részletekről szinte semmit sem tudni, de azt a Brilliance-BMW már korábban elmondta, hogy elektromos autói akkumulátorait is Kínán belül szerzi majd be.

A Zinoro első modelljét a novemberi Kantoni Autószalonon mutatja be, és az akkor felfedett autó értékesítését várhatóan 2014 első negyedévében kezdik.