Titkos autók a Honda gyárból

2013.06.07. 05:41

A Honda európai modelljeinek egy jelentős része készül Swindonban. Laca nevű olvasónk, aki Angliában dolgozik, arra járt a minap, és a gyár kapujában belefutott két, alaposan álcázott teszt-prototípussal. Ezzel keresett meg minket: „Hali. Ezeket ma lőttem a swindoni Honda gyár kapujában. Kicsit lekéstem őket, ezért nem sokat érnek a képek, de gondoltam megosztom veletek. Van valami infótok ezekről a kocsikról?”

Van infónk, legalábbis valószínű, hogy Pistának lesz igaza, aki az idei Genfi Autószalonon élőben is látta Civic kombi változatát, persze akkor még tanulmányautó formájában. Valószínű, hogy ezek a nullszériá modelljei, amelyeken az utolsó beállításokat kísérletezik ki a gyáriak. Ahogy a B osztály vagy a CLA prototípusaival volt tele Kecskemét és környéke az autók bemutatása előtt, ugyanúgy járkálnak az előszériás Civic kombik Angliában, Swindon környékén.

Bár az autókból az álcázás miatt tényleg nem látszik sok, ha megtartják a tanulmányautó főbb vonásait, jó eséllyel ez lesz a Civic sorozat, sőt, talán az egész Honda választék legmegnyerőbb külsejű autója. Így aztán jó esélye van rá, hogy a Civic sorozatot sokkal sikeresebbé tegye, mint amilyen mostanában. Ráadsáként jön az 1,6 literes turbódízel motor, és talán végre az új Civic Type-R is elkészül a közeli jövőben – csupa olyan ütőkártya, amellyel a Honda kompakt autója vonzóbbá tehető az európai vásárlók számára.