Audi földön túli invázióhoz

2013.08.07. 17:22

Egy film költségvetésében mindig jól jön egy-egy autógyár támogatása – ezúttal az Audi segítségét vették igénybe egy új sci-fi, a Végjáték (Ender's Game) alkotói.

Ma már nehéz elképzelni, hogy a jövőben ne lennének autók – úgy tűnik, egy földön túli invázió sem jelenthet akadályt. Legalábbis az év végén érkező sci-fi szerint, ahol a jövő emberisége is használ autókat. Pontosabban Audikat. A továbbgondolt R8-asnak tűnő, szuper-áramvonalas járművekre nem csak úgy ráaggatták a négykarikás emblémát: a tervezést is az Audi formatervezőire bízták, akik nem egészen tapasztalatlanok ebben a műfajban. Korábban az Én a robot című sci-fihez is terveztek már autót – akkor még direktebben használták a lebegő járműhöz az R8 formáját. Ez az újabb fantázia-Audi bizonyos értelemben konzervatívabb darab, hisz kerekeken gördül, ugyanakkor ott van benne a műfajban már-már kötelező steril áramvonalasság.

Pontosan nem tudjuk, de nagy összegben fogadnánk rá, hogy az Audi nem csak a formatervek elkészítésével járult hozzá az új filmhez, hisz így a majdani rajongók millióinak tudatalattijába ültethetik el az üzenetet: a jövő az Audié. Ez az üzenet pedig évek múltán is befolyásolhat a döntésben, még ha nem is tudunk róla.