Mégiscsak lesz kombi Corvette

2013.10.01. 12:47

Bár a GM-nek esze ágában sincs kombi-formájú sportkocsit gyártani, az egyik legismertebb Corvette-specialista, a Callaway még tavasszal mutatta be a C21 AeroWagon nevű gépet. Akkor azt mondták, gyártásba kerülhet, ha lesz elég érdeklődő, és úgy néz ki, lett, mert úgy hallani, kezdődhet az átalakító készlet gyártása.

Nem csupán egy új hátsó ajtóról van szó: a C21 készlet a 6,2 literes V8-as motor tuningját, és a nagyobb hátsó kerekeket is tartalmazza, így az autó végsebessége 320 km/h felett lesz. Azoknak, akik így alakítanák át új Corvette-jüket, nyilván kevésbé jó hír, hogy az eredetileg tervezett 15 ezer dollár helyett a teljes átalakítás 23 ezer dollárba – bő ötmillió forintba – kerül majd, így nem túl valószínű, hogy nagyon sok fut majd az így már bő 70 ezer dolláros – 15,3 millió forintos – autóból.

Ez persze csak az első Callaway átirat a C7-es Corvette alapjaira: a tuningmesterek már dolgoznak egy kompresszoros változaton, amelynek a teljesítménye a legpesszimistább becslések szerint is 700 lóerő felett lesz.