2013.12.06. 15:52

Mindössze egy évre volt szüksége a Volkswagennek ahhoz, hogy félmillió példányt gyártson a tavaly Év Autójának választott 7-es Golfból. Az ötszázezredik autó néhány napon belül legördülhet a wolfsburgi gyártósorról. Egy biztos: nem kerül múzeumba.

Bár azt pontosan még nem lehet tudni, milyen kivitelű is lesz a mérföldkövet jelentő példány, a statisztikák alapján ötajtós, négyhengeres dízelre számíthatunk. Annyit már elárultak a gyáriak, hogy nem szánnak különleges szerepet a félmilliomodik 7-esnek: múzeum helyett kereskedésbe kerülhet majd.

A Volkswagen-csoport elnöke, Martin Winterkorn szerint a Golf a konszern legfontosabb modellje. Ezt a rengeteg legyártott példány mellett az is jól mutatja, hogy számos európai országban - Németországon kívül többek közt Ausztriában, Finnországban és Svájcban is - ez a legnépszerűbb személyautó.

A német autógyártó jövőre már az egymilliós példányszámot is elérheti, a termelést tovább fokozhatja ugyanis, hogy Kínában és az Egyesült Államokban is leváltják a hatodik generációt. A jövő évi számokba ráadásul akár a Sportsvan koncepción alapuló Golf Plus-utód, illetve a teljesen elektromos e-Golf is beleszámíthat majd, ha valóban megkezdik azok sorozatgyártását.