Sportos lehet a japán BMW

2014.01.01. 11:14

A BMW és a Toyota még 2011-ben kötött együttműködési megállapodást egymással. A közös munka elsősorban az elektromos- és hibridhajtással kapcsolatos kutatásokra, illetve üzemanyagcella-kísérletekre terjed ki, de már régóta keringenek olyan hírek is, hogy közös alapokon nyugvó sportkocsit is fejlesztenek.

Úgy tűnik, a pletyka ezúttal igaznak bizonyult. A Frankfurter Allgemeine Zeitungnak nyilatkozva ugyanis a BMW egyik vezetőségi tagja, Herbert Diess elismerte: valóban közös sportkocsi-platformon dolgozik a német és a japán gyártó. Erre az alapra mindkét márkának saját sportautója épülhet, ám a Toyota esetében az is felmerült, hogy saját modelljüket a Lexus emblémájával dobják majd piacra.

Amennyiben így döntenek, valószínűleg a Genfben is látott LF-LC tanulmány sorozatgyártású változat lesz a közös platformon alapuló új Lexus. Ugyanakkor azt sem zárhatjuk ki, hogy a Toyota emblémát ragasztják az autóra, ebben az esetben akár a legendás Supra is utódot kaphat. A BMW esetében az tűnik valószínűnek, hogy a következő generációs Z4-es kapja a közösen fejlesztett technikát. Legkorábban a januári Detroiti Autószalonon kaphatunk ízelítőt a tervekből, akár koncepcióautó formájában.