2014.02.21. 12:03

A Genfi Autószalon előtt a Mazda is előzetesekkel próbálja felkelteni a figyelmünket. Csupán egy tanulmány bemutatására készülnek, de olyanéra, amelyből könnyen lehet szériagyártmány.

Bár az előzetesként mutatott képről nem derül ki igazán sok az autóról – legfeljebb annyi, hogy jól passzol a márka aktuális stílusához, és hogy feltűnően hosszú az orra – többen is arra tippelnek, hogy ez már a következő Mazda 2-es kisautó előfutára. Az aktuális modell ugyanis 2007 óta kapható, így a leváltása lassan elkerülhetetlenné válik. A japánok számára ez lehet az egyik legfontosabb típus, hisz ebből tényleg nagy mennyiséget lehet eladni, az Egyesült Államokon kívül szinte mindenütt, és ha legalább olyan kellemes jelenség lesz, mint nagyobb testvérei, akkor nagy népszerűségre számíthat.

Ám nem a Hazumi lesz a Mazda egyetlen újdonsága Genfben: a bemutatnak egy új Skyactive dízelmotort is, egy 1,5 literes négyhengerest, amelyet a 2-es és a 3-as is megkaphat a későbbiekben. Ennél többet egyelőre nem tudunk, de március 4-én minden lényeges részletre fény derül.