nonono

A nagymacska lecsap – a BMW-re is?

2014.09.06. 17:29

A Jaguar igen ötletesen próbálta népszerűsíteni a hamarosan érkező XE-t. A britek ugyanis egy 3-as BMW-t rejtettek álca alá – a rajta feltüntetett internetcímen pedig természetesen saját újdonságukról kínáltak információkat. Persze azt így sem tudták elkerülni, hogy kémfotók jelenjenek meg az XE-ről, így többek közt nekünk is sikerült lencsevégre kapnunk.

Az eredetileg az októberi Párizsi Autószalonra várt modell bemutatásával már nem várnak sokat: kiadtak egy újabb teaser-videót, amelyhez azt is hozzáfűzték, hogy szeptember 8-án mutatják be a luxus-szedánt. A felvételen már leplezetlenül láthatjuk az XE-t, mozgás közben is.

A 3-as BMW riválisának szánt Jaguarról egyelőre annyit tudni, hogy alumínium-karosszériával, valamint hátsókerékhajtással készül, és új motorcsaládot is fejlesztenek hozzá. Az igen merész ígéretek szerint négy literrel is beéri majd száz kilométerenként – kérdés, hogy egy sportosnak tartott luxusautónál ez mennyire számít majd a vevőknek.

Az azonban már szinte biztos, hogy az európai forgalmazást 2015-ben megkezdik, míg az Egyesült Államokba legkorábban 2016-ban szállítanak a típusból. A brit gyártó ezzel szeretne egy nagy szeletet kiharapni abból a piacból, amelyet jelenleg a BMW mellett az Audi és a Mercedes ural. A további részletekre és fotókra már csak alig két napot kell várni.