BMW-seket etet a Jaguar

2014.07.22. 10:57

Bár az úgynevezett kémfotósok szorgalmasabbak, mint valaha, egy örvénymintás matricákkal díszített autóval még mindig komoly feltűnést lehet kelteni. A Jaguar ki is használja a tekintetet vonzó prototípus-látszatot, és egy 3-as BMW-vel reklámozza a nemsokára érkező belépő modelljét.

Nevezhetnénk koppintásnak, de az ötlet igazából zseniális: a Jaguar egy aktuális 3-ast matricázott fel úgy, mintha a nemsokára valóban esedékes modellfrissítés prototípusa lenne, és az oldalára egy titokzatos honlapcímet írtak – pont úgy, ahogy a BMW szokta. A meglehetős feltűnést keltő autóval Németországban turnéznak, és a 3-as iránt érdeklődőket jó eséllyel meg is etetik, hiszen a kíváncsiságnak a legnehezebb ellenállni. A der-neue.com-on aztán nem a 3-as BMW fészliftjéről találnak további információmorzsákat, hanem a Jaguar XE hírlevelére iratkozhatnak fel. Bár mostanáig csak a BMW-ről jelent meg kép, állítólag egy Mercedes C osztállyal és egy A4-es Audival ugyanezt játsszák.

Már régóta híreszteli a Jaguar, hogy egy alumínium-karosszériás szedánnal versenybe szállnak a 3-as BMW-vel, és annyira komolyan gondolják, hogy külön motorcsaládot is fejlesztenek hozzá. A prototípusokról saját kémfotókat is készítettünk, a hivatalos bemutató ősszel, a Párizsi Autószalonon várható.