Már készül a negyedik Range Rover

2015.04.11. 13:05

Viszonylag kis cég létére a Jaguar-Land Rover ontja magából az újdonságokat. Azt már korábban bejelentették, hogy az első Jaguar szabadidő-autó, az F-Pace bemutatásáig már nincs sok hátra, és úgy hallani, erre a fejlesztésre alapozva a Range Rover választékot is továb bővítik.

Úgy hallani, az Evoque stílusát örökli a negyedik Range Rover
Úgy hallani, az Evoque stílusát örökli a negyedik Range Rover

Az egyelőre névtelen modell az Evoque és a Range Rover Sport közé érkezik, de hogy ne zavarja az F-Pace eladásait, annak megnyújtott műszaki alapjaira épül majd. A fejlesztéshez a Jaguar XE típushoz kifejlesztett, nagyrészt alumínium platformot használták fel, így az új Range Rover egy gyártósoron készülhet az XE-vel és az F-Pace-szel a cég Solihullban működő gyárában. Az autóról egyelőre annyi sejthető, hogy 40 ezer font – úgy 16,4 millió forint – körül lesz az alapára, az olcsóbb változatokba a vállalat új Ingenium motorjait építik, míg a csúcsmodellek összkerék-hajtással és V6-os motorokkal érkeznek. A legdrágább kivitel azonban elektromos hajtásláncot kap: ez a hírek szerint 480 km-es hatótávolságot tud majd egy feltöltéssel, viszont az ára 85 ezer font – 34,9 milllió forint – körül várható.

A meglepő az, hogy bár csak most hallunk először a negyedik Range Roverről, a fejlesztés régóta folyik, legalábbis erre utal, hogy a bemutatót a brit Autocar értesülései szerint már 2016 második felében megtarthatják.