Véget ért a csúcs-Porsche gyártása

2015.06.20. 16:16

Befejeződött a Porsche 918 Spyder gyártása. A németek eredetileg is csak limitált szériásnak szánták a hibrid csúcsgépet, amelynek minden példányáért bő 600 ezer eurót, vagyis nem kevesebb, mint 188 millió forintot kértek el.

Ennek ellenére egyáltalán nem kellett összetörniük magukat azért, hogy vevőket fogjanak a 918-asoknak. Már tavaly decemberben bejelentették ugyanis, hogy az előrendelések lezárultak, minden egyes gépnek megvan már a gazdája. Aki tehát nem volt elég gyors, már csak használtan vehet belőle, hogy teljes legyen a gyűjteménye. Még kevesebben vannak azok a szerencsések, akik a 918 Spyder mellett még a Ferrari és a McLaren legdurvább utcai sportautóját is magukénak tudhatják.

A gyártás lezárásával Zuffenhausenben már kezdhetik előkészíteni a következő über-Porschét. Azt már korábban elmondták, hogy a kifutó 918-nak nem lesz közvetlen utódja, de valamit mindenképpen összeraknak majd a modellpaletta csúcsára. Wolfgang Hatz, a márka fejlesztési igazgatója már korábban elmondta, szeretnék megtartani lendületüket ebben a szegmensben, ezt pedig csak úgy tehetik meg, ha versenyre kelnek a tradicionális vetélytársakkal.