Olcsó sportkocsit készítene a Kia

2015.08.07. 15:12

A két, egyre inkább feltörekvő dél-koreai autógyártó közül eddig úgy tűnt, inkább a Hyundai kiváltsága az, hogy saját sportkocsit készítsen. Bár a Veloster nem kimondottan ebbe a kategóriába tartozott, a Genesis Coupe azonban már kimondottan jó sportautónak számított. A gyáriak azonban nemrég elismerték, a közeljövőben nem dobnak piacra hasonló stílusú gépet.

Nem úgy a testvérmárka: a Kia ugyanis néhány éven belül elérhető árú sportkocsival jelentkezne. Persze sok szaftos részletet még nem ismerhetünk, hiszen a fejlesztés – már ha egyáltalán megkezdődött – még igazán gyerekcipőben jár. Az viszont már most is biztosnak tűnik, hogy két korábbi tanulmányból, a GT Conceptből és a GT4 Stinger koncepcióból táplálkozik majd a formaterv.

Ezen kívül annyit árult még el Paul Philpott, a Kia nagy-britanniai kirendeltségének vezetője, hogy nem kívánnak a tradicionális sportkocsigyártókkal versenyezni, így sem teljesítményben, sem pedig árban nem törnek a Lamborghini Aventador életére. Ők inkább egy viszonylag olcsó modellben gondolkodnak – hogy ez mit takarhat pontosan, az még nagy kérdés.

Mivel céldátumként az évtized végét jelölték meg, így feltehetőleg kész tanulmányautót is csak három-négy év múlva kapunk. Ez azonban nem az első próbálkozásuk lesz a sportautók szegmensében: a kilencvenes évek közepén a Lotus Elan licencét vásárolták meg, de csak néhány ezer darabot gyártottak le.