Ez a srác nyert egy Tesla Model X-et

2015.08.15. 10:04

Éppen csak eltelt két hét a Tesla zseniális marketinghúzásának bejelentése óta, máris megvan az első ügyfél, aki tíz autót adott el nekik. Ennek a norvég vloggernek sikerült: jutalma egy Model X.

Nem először igazolódik be a vlogkultúra nagy igazsága: a sok YouTube-követő hatalom. A norvég Bjorn Nyland tudta jól, amikor csatornáján meghirdette, beszáll a Tesla új ügyfelek gyűjtésére kitalált játékába. A piramisjátéknak csúfolt, valójában mesteri ötlettel a Tesla úgy gyűjt új vevőket, hogy ehhez bevonja a Tesla-tulajdonosokat. Aki új vevőt hoz a cégnek, hozott ügyfelenként ezer dolláros, márkán belül elkölthető bónuszt kap. Aki elsőként éri el a tíz új ügyfelet, az megkapja a Tesla évek óta készülő városi terepjárójának, a Model X-nek egy példányát. Úgy tűnik, ez lett Bjorn.

Bjorn évek óta töltögeti szorgalmasan videóit YouTube-csatornájára, két éve már leginkább csak saját és más Tesláiról. Mindenféle videókat csinál Model S-ekkel, legjobb, amikben bemutatja, hogyan bírja az autó a kemény norvég telet. Norvégiában amúgy elképesztő a Tesla népszerűsége; voltak olyan hónapok, amikor a Model S vezette az eladásokat. Angolul vezetett vlogában Bjron mindenkihez szólt felhívó videójában, aki Model S-t készül venni, nem csak a norvégokhoz. Akik meghallották a szavát, az ő követő kódját adták meg vásárláskor, így jött össze a csupán tizenkétezres nézettségű videó alapján a tíz új vevő. Elon Musk tweetjében azonban nyugalomra int: a nyeremény onnan hivatalos, ha a tíz autót valóban átvették az új ügyfelek.