Kattant a bilincs, s vele együtt a BMW-s agya

2015.08.22. 16:30

Ilyen kerékbilincses elhajtások is inkább csak sztorikban léteznek, kevésbé videón (ez mondjuk emlékezetes), aztán tessék. Itt egy két napja történt mintatörténet az Egyesült Királyságból, egy román feltöltőtől.

Az efféle – gyaníthatóan hirtelen felindulásból született – megoldásokkal az a probléma, hogy semmi eredményük. A BMW-s nem lett ettől a nyomorgatott kisember hőse, nem ússza meg a bírságot, és nem rövidítette meg a hatóságot egy bilinccsel. Sőt, azzal, hogy ezt hazavágta, kifizettetnek vele egy újat, és az E46-on sem két font lesz a fényezés. Aztán az sem kizárt, ha nagy nyilvánosságot kap az eset és az illetékes hatóság példát statuálna a jövőre nézve, még az aszfaltban okozott kárt is simán ráverik. Öntökönrúgás volt ez magas szinten. 

Van megoldás a bilincs ellen

Szabályosan kell parkolni, de ha valamiért nem megy sem feltétlen lesz bilincs vagy bírság a sztori vége. 2010. januárja óta él egy rendelet, amivel bárki értesítést kaphat, mielőtt a közteres felszerelné a bilincset az autójára. Egy okmányirodai regisztráció kell hozzá, egy telefonszám és gyors reagálás.