Igazi óriás jön a Kiától?

2016.01.07. 06:17

A jövő heti Detroit Motor Show-n számos érdekes újdonsággal készülnek az autógyártók – a Kia például egy terepjáró-fazonú terepjáróval. Egyelőre csak tanulmány, és csupán egy kedvcsináló képet mutattak róla, de ezen határozottan látványosnak tűnik.

A gigantikus kerekek és a masszív sárvédő-szélesítések persze sokat hozzátesznek a hatáshoz, de a karosszéria arányai a műfajhoz képest kifejezetten látványosak. Az autó profiljában van valami Range Roveres és valami a régi, 90-es évek eleji-közepi Nissan Patrolok és Toyota 4-Runnerek arányaiból. A rezes-aranyos fényezés talán egy kicsit sok is, de legalább elég sokat mutat az autó sziluettjéből. A terveket egyébként a Kia kaliforniai tervezőstúdiójában készítették, egyértelműen az amerikai ízlésvilágnak megfelelően.

Egyelőre nem tudjuk, mi a koreaiak terve a tanulmánnyal – csak piacfelmérésnek szánják, vagy lesz esetleg egy hasonló szériamodell – de egyáltalán nem csodálkoznánk rajta, ha a Kia is megpróbálna egy komolyabb, nagyméretű SUV-val piacra lépni. Ott van ugyan a Sorento, de az afféle puha nemzetközi modell, Észak-Amerikában sikerrel kínálhatnának ennél nagyobb, és markánsabb stílusú utcai terepjárót is, amivel beleharaphatna a cég az amerikai gyártók legfontosabb piacába is.