Meglesték az Aston Martin titkát

2016.02.17. 17:56

A Genfi Autószalonra tervezett hivatalos bemutató előtt lesték meg az Aston Martin DB11-esét. A  James Bondnak tervezett DB10-ből  táplálkozó luxusautót minden bizonnyal egy zártkörű rendezvényen kapta lencsevégre valaki. Ha pedig már megtette, a fotót nem tartotta meg magának.

 

Az újdonság első ránézésre nagyon hasonlít a DB9-esre - nem is csoda, hiszen annak utódlását kívánja vele megoldani a brit autógyártó. Ami viszont biztos: szélesebb lett a hűtőrács, és a fényszórók formája is megváltozott. A motorháztető ívei sem teljesen azonosak az elődével. Bár most csak az orr-részt sikerült lefotózni, azért a luxus-sportautó többi részéről is lehet már némi elképzelésünk: tavaly nyáron egy olvasónk készített néhány kémfotót a DB11-ről a Grossglockneren.

Ami a műszaki adatokat illeti, a csúcskivitelbe 5,2 literes, hatszáz lóerő körüli teljesítmény leadására képes V12-est építhetnek, két turbóval. A visszafogottabb változatok AMG-származék V8-assal készülhetnek. De nemcsak a motorok tekintetében lehet majd tetten érni a Mercedes-rokonságot: a korábbi kémfelvételek tanúsága szerint a beltérben például az információs és szórakoztató rendszer képernyője is ismerős lehet a németek modelljeiből.

A Genfi Autószalon március elsején rajtol a sajtónapokkal. A nagyközönség számára két nappal később nyitja meg kapuit. Nem kizárt azonban, hogy az Aston Martin egy kicsivel korábban már online bemutatót tart.