2016.02.20. 09:57

Eddig nem látott színezési trükkökkel és formákkal kísérletezve készítették el az Opel mérnökei az új GT tanulmányt. A kis sportkocsi igen merészre sikeredett, és bár valószínűtlen, hogy valaha is egy az egyben gyártásba mehet, de néhány megoldás átvétele nagy lökést adhatna a márkának. A GT-ről sokat tudtunk már eddig is, de a belteréből még nem sokat mutattak.

Egészen mostanáig, ugyanis alig több mint egy héttel a Genfi Autószalon nyitánya előtt közzétették a hivatalos képeket. Ami a fotókat nézegetve elsőre szemet szúrhat, az nem más, mint a gombok teljes hiánya. Ehelyett érintőképernyővel és hangvezérléssel adhatjuk ki utasításainkat, kicsit visszaköszön tehát a Knight Rider című sorozat KITT névre hallgató Pontiacje.

A szélvédő egészen a sofőr és utasa fölé ível, így egészen világos a belső tér. Emellett pedig a kilátás is kiváló, ez pedig a versenypályás csapatást is megkönnyítheti. A hagyományos visszapillantó tükröt monitorral és tolatókamerákkal váltották ki. A műszerek a sebesség és a fordulatszám mellett mutatják a navigációt, a fogyasztást és a járműre ható erőket is.

Az új Opel GT-t először a Genfi Autószalonon láthatja a nagyközönség. Akkor az eddigieknél is részletesebb betekintést nyerhetünk majd abba a tanulmányba, amely fontos lépést jelenthet a márka fellendülésében. Mindehhez persze a sorozatgyártású modellekben is bátran kell nyúlni az ötletes megoldásokhoz.