Újranyitott a Lambo-múzeum

2016.06.20. 06:08

A Lamborghini-múzeum számunkra már közel tíz évvel ezelőtt is bizonyította, hogy férfiember igenis felizgulhat álló autók látványára. Az olaszok azonban úgy gondolták, itt az ideje a megújulásnak, és belefogtak a Sant'Agata Bolognesében található, 2001-ben épült létesítmény renoválásába. A munkálatok befejeződtek, és újra megnyitotta kapuit a kiállítótér.

A látogatók többnyire kronológiai sorrendben nézhetik végig a Lamborghini legjelentősebb modelljeit. Így először az első, Sant'Agatában gyártott autóval, a 350 GT-vel találkozhatnak – 1963-ból. Természetesen a Miura előtt is tisztelegnek, ugyanis ez volt a márka első igazi szupersportkocsija, és elévülhetetlen érdemei vannak abban, hogy a Lamborghini ma ott tart, ahol.

Emellett az SUV-oknak is helyet szentelnek az épületben, bár elsősorban nem ezekről ismert a márka. Kiállították az LM 002 prototípusát, vagy éppen az Urust is. Nem meglepő, de ez a múzeum rendelkezik a legnagyobb állandó Lamborghini-kiállítással. Egy hatalmas „családfa” pedig segít eligazodni a modellek között.

A tárlat hétfőtől szombatig, délelőtt tíz órától délután ötig látogatható. Aki ízelítőt szeretne, a Google térképén is megtalálja a helyet. Igaz, itt még a felújítás előtti állapot látszik, de egy virtuális sétát bárki tehet a múzeumban. Ehhez elegendő erre a linkre kattintani.