Már a bemutató előtt szerepelhet az új Skoda

2016.07.21. 11:17

Szokatlan módon már a hivatalos bemutató előtt megjelenik az új Škoda SUV a nagyközönség előtt. A Tour de France utolsó szakaszait vezeti majd egy példány, amely erre az alkalomra új álcafóliát kap.

E megjelenés kapcsán tett közzé néhány fotót a Škoda arról, ahogy a Kodiaq első, valóban nyilvános példánya megkapja a fehér, szürke, vörös és fekete háromszög-mintás fóliázást, amely mintegy 14 ezer ilyen elemmel rejti majd el a nyilvánosság előtt is az autó formáit. A legfontosabb részeken persze nem csak a fóliával álcázták az autót, a hűtőrács fölé például valamiféle takaróidomot is készítettek. Így valójában esély sincs rá, hogy a többet is megtudjunk a járműről, mint ami eddig is tudható volt.

Annyi bizonyos, hogy látványos lesz a rokonság a Seat Atecával, és bár a Kodiaq első változata 4,7 méteres, hétüléses autó lesz, úgy tudjuk, később egységesül a kínálat: az Atecából is bemutatnak egy hosszabb kivitelt, és a Škodából is lesz rövidebb változat. A lemezek alatt várhatóan a VW csoport szabvány-technikáját alkalmazzák majd: itt is az MQB paldlólemezt, a megszokott négyhengeres TSI és TDI turbómotorokat találjuk majd.

A Kodiaq először szeptember 1-én, Berlinben lesz látható mindenféle álcázás nélkül, de azon az eseményen csak néhány száz kiválasztott találkozhat vele élőben – közelebbről az októberi Párizsi Autószalonon lehet majd megnézni a típust.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.