Ősszel érkezik az első kombi Porsche

2016.07.27. 12:39

Már négy éve, hogy a Porsche bemutatta a Sport Turismo tanulmányt, de mindeddig kérdéses volt, hogy a shooting brake-nek nevezett sportkombi-jellegű gép eljut-e a szériagyártásig. Most azonban hivatalosan is megerősítették, hogy az ősz folyamán megtartják a bemutatót, és a forgalmazás is beindul még az idén.

Az információ a Panamera modellválasztékért felelős igazgatótól, Dr. Gernot Dollnertől származik, aki egyelőre annyit mondott, hogy a Párizsi Autószalonon tartják a Sport Turismo változat világpremierjét. Az autóról egyébként nem tudunk sokat, bár valószínű, hogy nagyon hasonlít majd az azonos nevű 2012-es tanulmányautóra, persze a koncepcióautókra jellemző szélsőséges megoldások nélkül. Műszaki szempontból nem várható érdemi változtatás, legfeljebb olyan apóságokon módosítanak, mint a futómű hangolása, a sportkombi eltérő súlyelosztása miatt.

Kérdéses, hogy a Porsche a Sport Turismóval a megfelelő irányba bővíti-e a választékát, hisz úgy hallani, hogy a Mercedes épp kiveszi a kínálatból a CLS hasonló fazonú változatát, miután az eladások messze a várakozásaik alatt maradtak. Ugyanakkor nem kizárt, hogy a puttonyos Panamera népszerűbb lesz, mint a Mercedes Shooting Brake modellje.