2016.09.07. 17:36

Még erősebb W12-es turbómotort kapott a Continental Flying Spur W12 S változata, így ez lett a leggyorsabb négyajtós, amelyet a Bentley valaha gyártott.

Úgy tűnik, a teljesítményverseny a luxusautó-gyártók közt is fontos, és itt már nem feltétlen tartják tiszteletben a 250 km/h-s önkéntes sebességkorlátozást sem. A Bentley most a Continental Flying Spur W12 S változatát mutatja be, amely megfelelően hosszú német autópálya-szakaszon elérheti a 325 km/h-t. Ez elsősorban az erősebb motornak köszönhető: a hatliteres W12-es turbómotor teljesítményét 626 lóerőre, a csúcsnyomatékát pedig 820 Nm-re emelték. Emellett a futómű beállításain is változtattak, az S változat ennek köszönhetően állítólag jobb úttartású, és valamivel jobb vezetni is. Sportkocsi persze aligha válik a közel 2,5 tonnás szedánból, de a Rolls Royce-ok és Maybach Mercedesek mezőnyében nyilván határozottan sportosnak számíthat.

Az S változatot kívülről csupán apróságok különböztetik meg a Flying Spur gyengébb kiviteleitől. Ilyenek az ötküllős, fekete 21 hüvelykes felnik, a fekete hátterű fényszórók és néhány más fényes fekete dekorációs elem, a belső térben pedig a karbonmintás díszbetétek és persze a W12 S feliratok.

Ez a típusváltozat lesz a Bentley újdonsága a Párizsi Autószalonon, és a gyáriak szerint a forgalmazás is megindulhat még az év vége előtt.