Terepesítették az Opel kisautót

2016.09.12. 17:05

Itthon kevéssé ismerjük az Opel Karlt, amely lényegében a Chevrolet Spark utódja a GM európai kínálatában. Itthon ugyanis nem kezdték forgalmazni, ám úgy néz ki, másutt elég sikeres hozzá, hogy elkészítsék belőle a Rocks kivitelt.

Ahogy az Adam esetében, itt is afféle terepjárós stílusú átdolgozásról van szó. Ez 15-ös alufelniket, fényezetlen műanyag sárvédőíveket és lökhárítókat, valamint fémet imitáló küszöb- és lökhárító-betéteket jelent. Az autó magassága is nőtt valamelyest, bár az 1,8 centis többlet aligha jelenti, hogy a Karl Rocks érezhetően jobb terepjáró képességekkel rendelkezne, mint a többi változat. Más komolyan vehető eltérés nincs is, a Rocksba is ugyanaz az ezres háromhengeres benzines kerül, mint a többi Karl változatba, ugyanazzal az ötfokozatú manuális váltóval.

A jópofásított, vagy még inkább jópofáskodósított Karl valamikor az év vége felé érkezik, de valószínű, hogy ezt sem hozzák Magyarországra – úgy tűnik, itthon inkább az Adamban látnak fantáziák.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.